Vakantie in Oostenrijk

Onder Nederlandse toeristen is Oostenrijk een zeer populaire vakantiebestemming. Vanuit de lage landen reist men het hele jaar door voor uiteenlopende redenen naar dit prachtige Alpenland. Wie denkt dat het dan vrijwel alleen maar om de wintersport gaat, die heeft het mis. Oostenrijk wordt het hele jaar door goed bezocht. Buiten het wintersportseizoen komt men genieten van de prachtige natuur en de gastvrijheid. Gedurende het hele jaar komt men naar Oostenrijk voor een stedentrip naar bijvoorbeeld Wenen of Salzburg. In totaal reizen er jaarlijks zo'n 1,7 tot 1,8 miljoen Nederlanders naar Oostenrijk voor een vakantie. Hiermee staat Oostenrijk steevast in de top 5 van meest bezochte vakantielanden door Nederlandse toeristen.

Oostenrijk bezienswaardigheden

Oostenrijk  biedt veel natuurgebieden, musea en leuke bezienswaardigheden. De historie van Oostenrijk en de prachtige natuur zorgen voor een vakantiebestemming waar je wekenlang kunt vertoeven. De site top10bezienswaardigheden.nl heeft een top tien van Oostenrijkse bezienswaardigheden samengesteld:
Oostenrijk bezienswaardigheden top 10

Belangrijke inkomstenbron

Het toerisme is een enorm belangrijke bron van inkomsten voor Oostenrijk. Gemiddeld kent Oostenrijk per jaar zo'n 40 miljoen toeristen (waarvan bijna een derde binnenlandse toeristen zijn) die op jaarbasis goed zijn voor ongeveer 140 tot 150 miljoen overnachtingen. Hiermee is een jaarlijkse inkomstenbron van ongeveer 23 tot 26 miljard euro gemoeid. Wisten jullie dat van alle Europese landen Oostenrijk tot de top-3 behoort als het aankomt op inkomsten uit het toerisme per hoofd van de bevolking? Alleen Malta en Cyprus scoren beter.

Opvallend is dat de verdeling toeristen over het winterseizoen en zomerseizoen ongeveer gelijk ligt. De afgelopen jaren schommelt het aandeel voor beide seizoenen rond de vijftig procent. Dat was aan het einde van de vorige eeuw nog anders. Toen was het aandeel van de vakanties in het winterseizoen met gemiddeld 45% lager dan het aantal vakanties (55% gemiddeld) in het zomerseizoen. Omdat de inkomsten per gast in de winterperiode ongeveer twintig procent hoger liggen dan dan in de zomer, is financieel gezien het winterseizoen de meest belangrijke periode voor Oostenrijk.

Meer info over Oostenrijk

De volgende sites bieden uitgebreide tips en informatie over Oostenrijk:
de mooiste dorpjes van Oostenrijk
steden in Oostenrijk
Oostenrijk informatie
Oostenrijk informatie
Oostenrijk klimaatinfo
alles over Oostenrijk
bijzondere plaatsen in Oostenrijk
wintersport in Oostenrijk

teksten & foto's Silver Media - contact, disclaimer & copyright - cookies & privacy